zaterdag 17 augustus 2013

clafoutis met kersen van de ...

Het is niet zo'n best fruit jaar, een paar pruimen die groen van de bomen vallen, slechte kersen en nauwelijks perziken. Alleen de appels en peren, dat ziet er heel veel belovend uit!
Ja en wat doe je dan als je toch een clafoutis wilt maken, juist, je gaat naar de Intermarché en koopt ze gewoon...  
Wat deze taart/cake (ik weet nooit hoe je het moet noemen..) zo lekker maakt, is de amandelpoeder die ik erbij gebruik.
Dus..zoek een goed recept van een clafoutis op (ik doe altijd maar wat, dus dat durf ik hier niet te opnoemen..) en vervang de helft van de bloem of zelfrijzend bakmeel door amandelpoeder, hier in Frankrijk bij iedere super te koop, en je krijgt een tongstrelend resultaat!!
Er zijn deze zomer heel wat taarten gebakken: citroen..en wortel-walnotentaart en de truc die ik nu geleerd heb is...gebruik gewoon een heel zakje bakpoeder ipv. een lepeltje..geheid dat je taart schitterend rijst!!