dinsdag 10 maart 2015

de lente komt niet alleen...

De lente komt eraan..heerlijk heerlijk en zo met het zonnetje erbij, ben ik niet te houden!
Hup in de auto en voor een weekje naar ons franse huis!

Wel nog wat warme kleren mee, want zo'n huis is na 4 maanden niet gestookt te zijn, tamelijk koud.
Maar het viel alles mee, bij aankomst was de temperatuur 6 graden in de keuken en kamer...de houtkachels maakte overuren en wij waren blij met die stapel hout die nog op de valreep bezorgd waren in oktober! Want er gaat heel wat door, met resultaat, want na 2 dagen was het bijna 16 graden.
Ja, hier zou ik er niet blij mee zijn, maar kou hoort gewoon een beetje op het franse platteland! En de zon scheen, dus hebben wij flink gewandeld in de omgeving. Want als je ergens warm van wordt, dan is het daar wel van.

Aan de tuin viel niet veel te doen, wat oude bloemen wegknippen, maar verder zag het er prima uit.
In het huis valt nog van alles te doen, een karwei van vorig jaar moet afgemaakt worden en er zijn altijd nieuwe plannen....
Ik verzin ze en mijn lief voert ze uit...nou ja, als hij zin heeft!

Maar met het voorjaar en de zomer voor de deur en heel veel kinderen, kleinkinderen, vrienden van de kinderen en quiltvriendinnen die langskomen, is het toch fijn als er iets meer slaapruimte gecreƫerd wordt...
Dus worden er lijstjes gemaakt van wat gedaan kan worden en wat er nog nodig is om het iedereen naar z'n zin te maken! Dat gaat vast wel lukken en het is zo gezellig een huis vol mensen, ik kijk er heel erg naar uit.

Vooral de eerste week van juni, want dan zal het huis gonzen van de quiltvrouwen....ik zie het al helemaal voor me, lange tafels in de tuin, waarop de mooiste quilts in het zonnetje (of onder de parasol..) liggen en waar steekjes worden gezet!
En waar wij met z'n achten aan eten en drinken tot lang in de avond..waar plannen worden gemaakt voor nieuwe projecten en wij heel veel met elkaar kunnen lachen!
Ik zie het helemaal voor me en zelfs als het zonnetje niet de hele dag schijnt, zijn er plannen voor brocantes, quiltkastelen en heel speciale restaurantjes...
Okay, wat mij betreft mag het wel al zover zijn, maar nog even geduld, eerst komt de lente!!