zondag 29 januari 2012

het nieuwe dak

Op zoek naar foto's, kwamen er weer heel wat herinneringen boven. Soms vergeet je gewoon hoe iets eruit zag voor het werd opgeknapt. Zoals dit dak....
Na de aanschaf van het huis, kwamen er nieuwe ramen en deuren in en werden vloeren vervangen. Er kwam een badkamer, in wat voorheen de varkensstal was en een keuken. Zo'n grote, waar een flinke tafel in past, waar je met heel veel mensen aan kan zitten......
En ieder jaar bespraken wij wat er met het dak moest gebeuren. Er stonden wat emmertjes op de bovenverdieping, die de regendruppels opvingen. De dakpannen waren hier en daar flink poreus, dus moest er uiteindelijk een beslissing genomen worden. Verkopen het huis....of een nieuw dak....
Het werd gelukkig het laatste. Op een ochtend in mei, verscheen de aannemer. Een week voordat wij hem verwachtte, met 2 enorme vrachtwagens en een graafmachine??.
Na een paar uur waren de meeste dakpannen verwijderd (met de graafmachine afgevoerd..) en lag het halve dak open. Toen barstte er een regenbui los, die de hele verdere dag duurde en dronken wij langdurig koffie met onze turks-franse bouwvakkers.
Het dak, met dakramen aan de achterkant, zat er toch na 3 weken op. Vooral die ramen is een enorme verbetering, meer slaapplaatsen voor logees en een werkplek voor mij!!

7 opmerkingen:

Lida zei

Lijkt mij een heerlijke plek! Zalig dat je daar ook een werkplek hebt gekregen, genieten! Groetjes
Lida

Lupineke zei

Wat een operatie, dit soort verhalen weet je vaak niet als je deze prachtige huizen ziet staan... Komt heel wat bij kijken dus! Gelukkig is het allemaal goed gekomen begrijp ik, heerlijk!

Monica zei

Wow, het wordt tijd dat wij het in het echt komen bekijken, op de foto ziet het er al schitterend uit!

not so zen -quilts in Paris zei

Gaaf, wat een avontuur...
En, verbouwen in Frankrijk is hééél anders dan in Nederland, SPANNENDER zou ik zeggen.
Bien le bonjour de Paris, froid...

mieke zei

Ppppfff een hele klus.
Goed gedaan of met de ' franse slag '?
Ik ga er van uit , goed.
Moet je nog veel doen ? Of wil je nog veel doen ?

lheurebleue zei

wat een paradijs is het toch!

betty prins zei

@Mieke, het was lastig met zo'n schots en scheef huis, maar uiteindelijk waren wij wel tevreden. En ja, er moet nog wel het één en ander gebeuren!