donderdag 2 februari 2012

bevroren sneeuwklokjes

Als ik aan ons franse huis denk, dan voel ik de warme zon, zie ik de stokrozen in volle bloei en proef de druiven vol sap......maar nu is het er net zo koud als in het hoge noorden.
Of kouder, ik hou het in de gaten via mijn telefoon, Daar zit zo'n handig programmaatje op, waarop ik met Google Earth niet alleen mijn huis gewoon zie in het franse landschap, maar ook weet of de sneeuwklokjes al bevroren zijn.
In het dorp is niet veel beweging, iedereen zit bij zijn warme houtkachel en komt liever de deur niet uit. De bakker brengt het brood en de nieuwtjes, net als de postbode uit een stadjes iets verderop.
Het is rustig wachten tot het voorjaar zich weer aandient, het leven past zich aan de jaargetijden aan.
Wij wandelen dan graag, dik ingepakt; de zuivere lucht en het weidse uitzicht maken je hoofd helder en licht. De stilte doet de rest en na een weekje 'overleven', is daar toch weer dat huis met de centrale verwarming.....Dat is het fijne van 'soms hier, soms daar'....
 
  

7 opmerkingen:

martine zei

Wat leuk dat je hier een apart blog van hebt gemaakt.
Kom vaak kijken. Waan ik me ook een beetje in het Franse.

Lida zei

Wat een heerlijk plekje heb je daar, ik vind het er schitterend uitzien en ja het zal daar nu ook goed koud zijn. Geniet dus nu maar van de CV! Groetjes
Lida

Evelyne zei

Ja, Betty koud is het hier ook -6 en het gaat naar -9 Dus het is af en aan sjouwen met hout voor de haard! Centrale verwarming is makkelijker een kwestie van draai aan de knop. Dus ja, soms hier en dan daar, heeft zeker ook zijn charme!!
Misschien is het in februari beter!
fijne dag, Evelyne

marcella zei

soms hier, soms daar heeft zeker zijn charme al ben ik nu liever hier dan daar :) Mijn sneeuwklokjes hangen ook een beetje zielig naar beneden, maar ze steken vast hun kopjes wel weer op als het wat warmer wordt

Lupineke zei

Mooi om te lezen hoe het ritme van de seizoenen zo duidelijk leeft in jouw Franse dorpje! Terwijl wij bijna allemaal het jachtige leven blijven volgen, winter of geen winter... Misschien helemaal niet zo verkeerd om in de winter lekker bij de kachel te kruipen en te wachten op het voorjaar!

mieke zei

Heerlijk zo'n landschap en leuk dat google earth bestaat.

Monica zei

Ook al is het daar koud, het is toch genieten van het prachtige winterlandschap