maandag 27 februari 2012

bijna gratis ruïne

Ik las bij haar dat de temperatuur alweer een beetje aan het stijgen is en dat is voor mij een goed alibi om wat foto's te laten zien van 'warmere' tijden.

Ik schreef al eens dat, toen wij ons franse huis kochten, wij er eigenlijk drie kochten. Twee van de huizen waren samengevoegd en het derde kregen wij er bijna voor niets bij. Dat was niet zo gek, want de binnenkant was al een beetje ingestort en het dak zo lek als een mandje. Ik ben een ras optimist en dacht 'dat knappen wij gewoon op', maar mijn lief had gelukkig iets meer realiteit zin. Twee huizen opknappen was al een mega karwei, huis nummer drie zou plat gaan...........
Ik heb flink op hem in moeten praten, voordat hij overstag ging. Alleen het dak en de balken werden door de aannemer eraf getakeld. De muren en de poort bleven overeind staan en zo ontstond er een binnentuin.
Een plek waar alle planten net iets harder groeien, zoals de acanthus. Zo weelderig als zijn groene bladeren en paarse bloemen groeien, het is ook een echte zonaanbidder! De rode druiven worden zoeter dan ooit, groeiend op de binnenmuur. Langs de andere kant, waar minder zon op komt, groeit de hortensia en de agaaf, die met die gemene puntige bladeren, maar prachtige witte bloemen.
Maar wat het ook héél goed doet: de pluimpapavers en brandnetels....., ja het is niet anders.