zondag 4 maart 2012

een brak schuurtje

Soms moet ik wel een beetje lachen, als mensen het hebben over ons huisje in Frankrijk. Ik durf dan niet te zeggen dat het echt meer een huis is. Of eigenlijk een flinke boerderij....
Het geheel is een beetje 'houtjetouwtje' aan elkaar gebouwd. Als het nodig was, werd er een stuk aangebouwd, zonder zich te bekommeren over een goeie hechting met dat wat er al stond.
De muren zijn 60 cm breed en volgens mij vertrouwden de bouwers erop dat het daardoor echt wel bleef staan!
Maar alles staat een beetje scheef tegen de berg aangebouwd en er zijn een paar aardbevingen geweest. Dat maakte het er niet beter op en langzaam zagen wij de laatste aanbouw (uit 1906....) steeds verder los komen te staan van de rest van de stal en dit zorgde toch wel voor wat slapeloze nachten van mijn lief.

Ik had daar minder last van, het was tenslotte de stal, dus toen de aannemer kwam om deze klus toch te klaren was ik niet helemaal 'amused'. Zeker niet door het tijdstip, hartje zomer en het huis vol kinderen!
Maar de jongens gingen flink aan de slag, de aanbouw uit 1906 werd afgebroken, het brakke schuurtje dus, en er kwam een hele nieuwe muur (in het verlengde van de oude) met een franse (lees lelijke) deur en boven 2 ramen!!
En zoals elk nadeel zijn voordeel heeft...achter die ramen is nu nog niets (nou ja een flinke stal..), maar er zou een hele mooie logeerkamer kunnen komen, met zicht op de achtertuin.