vrijdag 16 augustus 2013

uhhh, relmuizen?

Zit je rustig s'avonds nog wat te prutsen op zolder, zie je vanuit je ooghoek een 'schattig' beestje voorbij wandelen....
Grrr, dachten wij dat na het nieuwe dak, ook de relmuizen uit gebannen waren!
Maar nee hoor, blijkbaar is ons huis erg aantrekkelijk om doorheen te lopen als je als relmuis naar de fruitbomen wilt???
Ja, relmuizen of zevenslapers( ze slapen 7 maanden van het jaar..) leven op fruit en bouwen nesten in de dikke muren van ons huis.
Tel daar bij op dat ze ook nog eens beschermd zijn, dus van gif (sorry, dat hebben wij een aantal jaren gelden wel toegepast..) geen spraken kan zijn, zijn wij overgestapt op het 'verhuisplan'!
Met een heerlijke fruitsalade lokten wij ze in een kooitje en de volgende ochtend mochten ze met de auto mee om 10 km verderop in een boomgaard losgelaten te worden!
De eerste keer was spannend, niet alleen voor de relmuis! Zij, wij denken dat het een vrouwtje was, zwaaide vanuit de boom nog naar ons!

De tweede keer, volgens mij was dat een mannetje, een tamelijk agressief beestje dat vreselijk veel herrie had gemaakt, begon het al routine te worden: ik ging naar de weekmarkt en in de auto zat een relmuis....
In dezelfde boomgaard heb ik hem losgelaten en nu maar hopen dat ze daar een gelukkig gezinnetje gesticht hebben en niet de weg terug naar ons huis vinden!
Bij die twee is het gebleven, nog dagen maakten wij fruitsalades klaar, maar er werd niet meer van gegeten. C'est la campagne!

4 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Dat hebben jullie goed opgelost.
Ik vind het wel mooie beestjes trouwens.

Groetjes Ans

Lizzie zei

Wat een prachtig beestje, maar niet in de tuin, wel ergens anders :)

Mon jardin en ik zei

Wat een goede oplossing. Wij hebben hier last van woelmuizen. Al mijn lelies hebben ze opgegeten. Maar ja je hebt gelijk: C'est la campagne.
Fijn weekend
Anje

wilma oud zei

Brrrrr, hij is wel groot hè, of komt dat door de foto??? Ik griezel van alles wat muizerig of rattig is. Fijne dag nog!