zondag 27 oktober 2013

gedachten....

Ook al zijn wij al weer een tijdje gewoon hier, op onverwachte momenten spoken ineens zorgelijke gedachten door mijn hoofd over ons franse huis en de tuin.
Heb ik die potten met planten wel allemaal binnen gehaald en hoe zou het met de pompoenen zijn, die te klein waren om mee te nemen?
Ik houd al, zolang wij het huis hebben en dat is bijna 19 jaar, een huis en tuin dagboek bij.
In het begin schreef ik echt alles op, de puinhoop was de groot en iedere verbetering moest genoteerd worden. Maar na een aantal jaren werden het vooral de nieuwe aanplanten in de tuin en wat wij aan bomen zoal wilden snoeien!
Dat opschrijven was ook wel nodig, want met het maaien sneuvelden er nogal wat, stom stom natuurlijk! Het duurde even voor ik doorhad dat je met hoge stoken moest aangeven wat waar stond, want het gras groeide meestal over de nieuwe struikjes....
De tuin heeft zijn uiteindelijke vorm wel gekregen, maar met de weide (12 x 45 meter) die eraan grenst, zijn wij nog druk bezig. Daar zijn de (primitieve) moestuintjes en velden met aardbeien en aardappels.
Ieder jaar proberen wij iets nieuws te laten groeien. Daar is zo'n dagboek ook goed voor: lijstjes met zaad dat gekocht moet worden en plannen maken om de wei verder in te delen.
En dromen over een tuinhuisje helemaal achterin......

4 opmerkingen:

Monica zei

Mmmm, ja, die gedachten spoken ook door mijn hoofd, maar dan meer met een beetje heimwee om dáár te willen zijn, alhoewel het hier met de kinderen natuurlijk ook weer heerlijk is hoor.

Lida zei

Fijn dat je nog iets te dromen over hebt, want het is natuurlijk wel een heerlijk paradijsje!
Groetjes
Lida

Mon jardin en ik zei

Zo herkenbaar! Denk je ergens iets neer te zetten blijken er al een massa bollen op die plek te zijn. En dat soort dngen. Je denkt dat je het wel onthoudt maar dat is mooi niet zo. Inderdaad een tuin met stoken en stokjes om aan te geven waar wat staat. We zijn er nu, het weer is goed en er staat nog steeds een hoop in bloei. Ga nu de planten naar binnen brengen want donderdag giert de temperatuur naar beneden. Rond nul vogens de buurman en die heeft meestal gelijk.
Fijne week
Anje

La Maison zei

Ook ik heb een lijstje met dingen die in het voorjaar mee moeten.
Ik begrijp dat je gedachten vaak afdwalen naar je Franse huis. We zitten niet ver bij elkaar vandaan denk ik, dus het klimaat is hetzelfde bij jou en mij. ik spreek ook altijd over ons ,,huisje,, en moet dan gniffelen.

Lieve groet
Hermine