woensdag 9 mei 2012

kom even binnen....

Het regent 'hier', maar op het franse platteland is het ook niet erg droog. De afgelopen week zijn wij veel buiten bezig geweest, op die dagen na dat het de hele dag regende.
Daarom, kom even binnen, dan kan ik je gelijk stukjes van het huis laten zien.
Nadat je onder deze ingemetselde steen  (uit de 6e eeuw, van een pre-romaans kapelletje uit een dorp iets verderop) binnen komt, sta je in, wat wij noemen, de entree kamer.
Dit gedeelte van het huis is niet zo diep en je ziet van hieruit al de achtertuin.
Het is een gezellige kamer, waar allerlei schilderijtjes staan, van de rommelmarkt, zoals hierboven of van mijn gezin. Ik zag eens een muur overvol met schilderijtjes.
Ja, wat doe je dan met een kunstzinnige familie.., juist ja, geef ze een kwast en een pot verf en beloof ze dat je heerlijk zal koken als zij een bloemenvaas voor jou willen schilderen!
Omdat het ook niet echt een woonkamer is, meer de doorgang naar een logeerkamer, de badkamer of de tuin, kan ik er van alles in kwijt. Zelfs op de bank, die soms als extra bed dient, wat kussentjes, een quilt en een on-af schilderij... Voor mij is het perfect, ik wordt zo blij als ik er langs loop.
Ach en wat maakt zo'n buitje dan uit, als je lekker binnen kan zitten schilderen of lapjes aan elkaar naaien.
Via de blauwe deur kom je in onze keuken. Het is de centrale plek van het huis, waar plaats is voor een grote eettafel, een fikse houtkachel en natuurlijk een oude keukenkast.
Het verhaal achter de kast is, dat wij hem in de buurt van Maassluis kochten, de eigenaar had hem met veel moeite uit Frankrijk naar hier gehaald.
En wij brachten de kast weer naar zijn eigen omgeving terug. Het was de bedoeling de kast te verven, maar daar is het nog niet van gekomen. Je ziet hier trouwens hoe scheef de oude keukenvloer is, de kast had een houtje nodig om recht te staan!
Naast de kast zie je de doorgang naar onze 'salon': de zit, hang en lees kamer voor op kille dagen, zoals nu.....
Ons vakantiehuis is oud en soms wat krakkemikkig (zie je de lage doorgangen..), maar het is altijd heerlijk om er te zijn.

12 opmerkingen:

not so zen -quilts in Paris zei

Heerlijk, de liefde en zorg straalt er vanaf, jammer dat je zo ver weg zit, anders kwamik even op de koffie

betty prins zei

Oh, Will, je bent zo welkom,het idee alleen al, al onze quilts op tafel...en genieten maar!

sylvia zei

nou, krakkemikkig of niet, het lijkt me heerlijk om zo'n huisje te bezitten!!
tis toch maar mooi van jou....
groetjes, Sylvia

Joyce (QUILTDJOOJS) zei

Oh Betty, ik was hier nog nooit geweest.... en dan bedoel ik niet alleen in het echie maar ook virtueel! ;-)

Meid wat een gezellig blog en wat een heerlijk huis hebben jullie daar! Heb nog niet alles bekeken maar heb wel gezien dat er al menig klusuurtje in is gestoken.

Hartstikke gaaf!!

Ans zei

Wat leuk dat je ons een kijkje laat nemen in je huis.
Het ziet er erg gezellig uit.
En de buffetkast zou ik voorlopig zo laten.
Hij is erg mooi.

Groetjes Ans

Evelyne zei

Leuk huis Betty. Grappig is dat verhaal van je kast.
Het gebeurd mij ook regelmatig, als ik Nederland ben en zie iets leuks van brocante, wat ik dan natuurlijk niet kan laten staan , krijg ik ook vaak te horen dat het gekocht is in Frankrijk. Dan zeg ik o, dan breng ik het weer terug waar het vandaan komt.
Fijne dag verder en groetjes, Evelyne

Lida zei

wat een heerlijke sfeer en wat leuk ingericht, ja waar past Franse stijl nu beter dan En campagne! Geniet maar van je heerlijke huis en ik wens je een zonnige zomer! Groetjes
Lida

Lupineke zei

Die deursteen... wat een bijzondere... ik ben er helemaal verliefd op! Hoe kom je daar nou toch aan, zat die al in het huis, toen jullie het kochten? En wat heerlijk om mee te kijken, ik zit echt te genieten!!! Geweldige sfeer... heerlijk! Lieve groet Lupineke

betty prins zei

@Lupien, de steen zat al in het huis, bij de bouw (200 jaar geleden) erin gemetseld. Het is de oudste stukje in de wijde omgeving en in allerlei streekboeken staat het verhaal beschreven van de steen. Alleen daarom al moet dit huis bewaard blijven...

mieke zei

Die steen boven de deur, mooi.
En die keukenkast is echt nostagie, mijn ouders hadden er 2 in de keuken.
Leuk hoor, een huisje in Frankrijk!

Phebe and Jane zei

Ik kan me voorstellen dat je geniet als je daar bent. Wat een heerlijk huis.
Groetjes,
Marian

Maria zei

Wat een leuke doorkijkjes allemaal!
Heerlijk zo, dat Franse leven! Genieten maar.
Groetjes, Maria