zaterdag 28 april 2012

liefde in de lucht

Terwijl 'hier' de regen vanochtend met bakken uit de lucht kwam vallen, ben ik weer aan het inpakken om nog een weekje naar ons franse huis te gaan. En nu maar hopen dat het een zonnig wordt, zoals voorspeld, want het zal voorlopig wel even ons laatste weekje 'daar' worden.
De liefde zit in de lucht en daar komen over het algemeen kleintjes van, hier, maar ook op het franse platteland. Deze egeltjes kwam ik vorig jaar tegen in de tuin, net voor of juist na hun gescharrel. Ik hoopte natuurlijk op allemaal kleine egeltjes, maar heb ik ze niet meer gezien.
De tuin is waarschijnlijk al iets te gecultiveerd, want toen wij hem pas hadden, ontdekte ik een egelmoeder met haar piepkleine kindjes. Verstopt onder een bergje gras, waren zij waarschijnlijk helemaal in shock, ik had net rakelings over hen heen gemaaid.
Deze jonge vosjes (nr 2 zit achter de struiken) trokken zich niets aan van ons, zij stoeiden iedere avond met elkaar, blij waarschijnlijk dat zij eindelijk uit dat donkere hol mochten. Rollebollend over het gras, in de tuin naast de onze, terwijl wij rustig thee dronken op het terras.
Het leken wel van die mollige knuffelbeestjes!
Gelukkig hebben wij geen kippen, dan had ik er waarschijnlijk anders naar gekeken.
Natuurlijk is het even schrikken voor een stadsmens, vossen in je tuin....., om het maar niet over onze  'huisslang' te hebben of over de relmuizen die wij met moeite uit ons huis houden.....
Ja, mevrouw, c'est la campagne!