zaterdag 28 april 2012

liefde in de lucht

Terwijl 'hier' de regen vanochtend met bakken uit de lucht kwam vallen, ben ik weer aan het inpakken om nog een weekje naar ons franse huis te gaan. En nu maar hopen dat het een zonnig wordt, zoals voorspeld, want het zal voorlopig wel even ons laatste weekje 'daar' worden.
De liefde zit in de lucht en daar komen over het algemeen kleintjes van, hier, maar ook op het franse platteland. Deze egeltjes kwam ik vorig jaar tegen in de tuin, net voor of juist na hun gescharrel. Ik hoopte natuurlijk op allemaal kleine egeltjes, maar heb ik ze niet meer gezien.
De tuin is waarschijnlijk al iets te gecultiveerd, want toen wij hem pas hadden, ontdekte ik een egelmoeder met haar piepkleine kindjes. Verstopt onder een bergje gras, waren zij waarschijnlijk helemaal in shock, ik had net rakelings over hen heen gemaaid.
Deze jonge vosjes (nr 2 zit achter de struiken) trokken zich niets aan van ons, zij stoeiden iedere avond met elkaar, blij waarschijnlijk dat zij eindelijk uit dat donkere hol mochten. Rollebollend over het gras, in de tuin naast de onze, terwijl wij rustig thee dronken op het terras.
Het leken wel van die mollige knuffelbeestjes!
Gelukkig hebben wij geen kippen, dan had ik er waarschijnlijk anders naar gekeken.
Natuurlijk is het even schrikken voor een stadsmens, vossen in je tuin....., om het maar niet over onze  'huisslang' te hebben of over de relmuizen die wij met moeite uit ons huis houden.....
Ja, mevrouw, c'est la campagne!


6 opmerkingen:

Lupineke zei

Och, konden we maar allemaal wat meer leven met de natuur direct om ons heen... niet alleen met groen, tuinen, plantjes en bomen, maar ook de 'wilde' dieren, waar we hier in ons overbevolkte landje al zo ver verwijderd van zijn geraakt.. Al moet ik eerlijk zeggen dat een slang in mijn keuken me ook niet echt helemaal jofel lijkt ;)! Ik wens je een heel fijne en zonnige week toe, met hopelijk veel jong dierenspul om te bewonderen!!

Lida zei

Nee die slangen hoeven van mij dus ook niet, maar de vosjes lijken mij enig, de egeltjes lopen hier ook door de wijk, een overnacht vaak in onze tuin. Ik vind ze prachtig, maar heb er nog nooit twee tegelijk gezien. Dit is dus echt genieten! Heel fijne zonnige week! Groetjes
Lida

Liesbeth zei

In onze tuin kan je zoiets ook niet vinden,maar in het park hier zien we soms ook wel eens een egel,2 samen heb ik ook nog nooit gezien!
De natuur laat ons echt vaak genieten hé.

Fijne week gewenst daar...

Liefs,

Liesbeth

Mon jardin en ik zei

Wij wonen al te veel in de bewoonde wereld voor vossen in de tuin. Een slang hadden we wel en woelmuizen te veel. Gisteren waren de eerste zwaluwen er.Eindelijk. Hoop dat jullie een mooie week hebben.
Vee plezier en rij voorzichtig.
Anje

christine zei

oh wat heerlijk om zo in je tuin te kunnen zitten geniet ervan! het mooie weer komt er aan ..... eens !

christine

Evelyne zei

Ik hoop ook voor jullie dat jullie mooi weer zullen hebben. Vandaag was het een mooie dag. Gelukkig voor alle Fransen want 1 mei is natuurlijk een vrije dag voor hun.
Mooie week in La Douche France en groetjes, Evelyne