zondag 1 april 2012

bijna zomer

Wauw, wat was dat een super heerlijk weekje in ons franse dorp!
Het leek wel zomer, alleen de fruitbomen waren nog niet zover. Die wisten dan ook niet hoe snel zij hun bloesem uit de knopen moesten krijgen... Iedere dag werd de perzik iets roziger, zo mooi en dan te bedenken dat dit in september heerlijke sappig fruit zal opleveren.
Mijn rabarber plant doet ook erg zijn best; de hele winter heeft hij onder een bloempot moeten doorbrengen, dus toen ik hem daar van bevrijd had, wist hij niet hoe snel hij uit de grond moest kruipen. Wat een dankbaarheid, ik heb gelijk besloten nog een struik te planten, zie je de rabarber taarten en toetjes al voor je...
De hele week hebben wij in de tuin gewerkt, op wat sop werk in huis na! En dat werken moet je ruim zien, daar hoorde ook 'lui liggen in de zon' bij om bij te komen van al dat gespit om deze aardappels binnenkort te poten. Vorig jaar hadden wij Daisy's , nu heten ze Anaïs, ik ben benieuwd naar het resultaat. Na 70 dagen schijn je ze al te kunnen eten, als al het kruipende gedierte er tenminste afblijft!
In huis was het nog koud en brandde de houtkachel om de muren op te warmen en het vocht te verdrijven. Hoewel dat laatste gelukkig meeviel, op wat narigheid na bij de grote schoorsteen.
Mijn gordijntje heeft zich goed gehouden, het was een warm weerzien, na een natte en erg koude winter!